RólunkIsten hozott nálunk!

Az Ébredés Portál egy 2002-ben alapított, s azóta folyamatosan működő felekezetközi keresztény orientáltságú weboldal. Az eltelt jó pár esztendő alatt több platformon működött, több portálmotort használt, ennek következtében megjelenése is változott. Tartalmilag a 17 év alatt természetesen számtalan keresztény cikket publikáltunk, ezeket folyamatosan erre az új megjelenési formára is feltöltjük majd, persze újabbakkal együtt.

Nem elkötelezett szócsöve egyetlen felekezetnek sem az Ébredés Portál és nem is ismer el egy felekezet tanítását sem kizárólagos tanításnak, de alapértékként tekint a keresztény Szentírásra. Nincsenek egyházi, felekezeti felettesek sem, akik véleményét kötelező érvénnyel képviselnünk kellene, ezért Portálunk -ahogy 2002-óta is- szabad, független.

Oldalunk címe és tartalma bár nem szorul magyarázatra, az alábbi írással ezt szeretnénk egyértelműsíteni:

 

Ébredés. Ez a szó sok mindent takar. Neked mi jut eszedbe róla? A kinyílt szemek, amikor felnyílnak a szemeid? Az első mozdulatok, a nyújtózás? A tudatos éned felébredése, amikor eszmélsz, hogy hol vagy, mit csináltál eddig, hálát adsz, mert valami új kezdődik ezen a napon? Konstatálod mindezeket és tervezel, „összerakod” a fejedben a következő percek, órák feladatainak egymásutánját, azaz magát az egész napot vagy az előtted levő időt?

 

Ébredés? Mennyi minden fogalom, gondolat kapcsolódik ehhez a szóhoz. Ha nem az első asszociációt nézem csak, hanem komolyabban, mélyebben ízlelgetem a kapcsolódó fogalmaival együtt, már olyan irányokban nyílik meg a tudatom, mint „holnap”, „jövő”, „tudatosság”, „változás”, „józan eszmélődés”, „őszinteség”…

Ébredés… Ma a marketing szövegekben gyakran hallott gondolat:

„Merj nagyot álmodni”.

Én inkább azt mondom, hogy az álomhoz nem kell „merni”, de mit szólsz inkább ehhez:

„MERJ FELÉBREDNI !”