Erika néni és Emi nagyi

Adventi körlevelet küldtem az Olvasóknak. Kicsit félve, mert általában mindig van egypár olyan válasz, hogy "Én nem kértem körlevelet, hagyjatok békén, töröljétek a regisztrációmat!" - tehát kicsit szorongva, de elküldtem mindenkinek. Arra gondoltam, nem nagy szavak kellenek, meg nem valami sablonos elcsépelt "kánaáni" nyelvű szöveg, de egy emberi szó mindenkinek jólesik.
Érdemes volt.
Jöttek a válaszok, a válasz köszöntések...

Jöttek a válaszok, a válasz köszöntések. Körülbelül két tucat és mindben valami kedvesség volt: "Köszönöm, jólesett, hogy gondoltatok rám", "Viszont kívánom" stb. Egyetlen kioktató, kemény szívű válasz volt csupán, aki zsidóként szemünkre vetette, hogy sötétségben járunk, s próbált megtanítani arra, mi a helyes Advent, hogyan kell nekünk, keresztényeknek Jézus eljövetelét várni, s megmondom őszntén, elszomorított.
Elszomorított, hogy láttam, nem csak, hogy fogalma sincs arról, hogy a Megváltó már eljött, Jézus Krisztus az, de még mindig kemény és kioktató a szívük, mint akik egyedül birtokosai az Igazságnak, s egyedüliként tökéletesek, akik arra hivatottak, hogy minket "sötétségben élő keresztényeket" felvilágosítsanak.
Méginkább az szomorított el, hogy sok keresztényre hivatkozik, akikben "belül is bizony már világosság van e témában" azaz hasonló képpen látják Jézust mint ő, mint a zsidók. Az intésének célja az volt, hogy "jobb az Igazságban élni járni és elhagyni minden szentségtelen és keveredett dolgot". De számomra ez NEM igazság.

Elmondom, számomra mi az igazság...
Egy kedves Olvasónktól is kaptam egy levelet. Engedelmével idézni is fogok belőle. Erika néni és Emi nagyi együtt interneteznek. 4. elemiben jártak először egy osztályba, s már 13-14 éves koruk óta barátnők. Egymással ismertették meg Krisztust, a Messiást, az Üdvözítőt, s fogadták el személyes Megváltójuknak. Azóta lelki testvérek is s
nem csak barátnők. Együtt jártak, s járnak a mai napig gyülekezetbe. Evangéliumi hitük bizonyságaként együtt engedelmeskedtek Jézusnak, ahogy Ő is: "mert az illik hozzánk, hogy így töltsünk be minden igazságot"
Emi nagyi Erika néninek beszámol a honlapunk Fórumán olvasotakról, s Erika néni találja nekünk azokat a csodálatos szép történeteket, amivel időről-időre megörvendeztetnek bennünket.
"Úgy látjuk, a Szentírás alapján, hogy mindazok testvérek, akik elfogadták az Úr Jézust Megváltójuknak, Uruknak és Királyuknak. Ezért regisztráltam a Fórumra is. Nem gondolom, hogy nagy különbség lenne köztünk, de fájna az Úrnak, ha nem próbálnánk közeledni egymáshoz. Minél közelebb kerülünk Hozzá, annál közelebb kerülünk egymáshoz is." - írja Emi nagyi.
Emi nagyi közvetíti Erika néninek a Fórumon történteket, s Erika néni is küldött nekünk Adventi köszöntést. Íme, a rajzot ő készítette nekünk, Nektek.

Azt ígértem, elmondom,
számomra mi az "igazság", nos ez. Jézus az Igazság. Aki befogadja Jézust az befogadja az Isten Igazságát és annak szájából, tollából, billentyűzetéről Jézus Krisztus szeretetét, az Ő drága Igazságát olvassuk, látjuk, kapjuk.

Drága Erika néni és Emi nagyi. Szeretünk Benneteket. Mindkettőtök drága kincs a számunkra. Imádkozunk Értetek, és köszönjük az ajándékotokat az Úrtól. És az ajándék nem csak a rajz. Az Ajándék az a Jézus, Aki Bennetek él. Az Ádventi Ajándék az a szeretet, amit egymásnak adunk. Az, hogy akkor is tudunk szeretni, amikor a világ nem szeret, akkor is tudunk örömet adni, amikor nem kapunk örömet. Ajándék, igazi Adventi Ajándék amit kaptunk Tőletek és amit egy kivételével a többi Olvasónktól is. Ez az Igazság: ahol Jézus van. Mert Ő az Igazság. Egyedül csak Ő.
Akkor is, ha a világ mást mond, akkor is, ha mindig van egy valaki, aki azt mondja, hogy ez "szentségtelen", s azt hiszi magáról, hogy "belül is bizony már világosság van e témában" - akiben nincs Jézustól kapott szeretet az
atyjafiai felé, abban nincs belül világosság.
"Aki szereti a testvérét, az a világosságban van, és nincs benne semmi megbotránkoztató, aki pedig gyűlöli a testvérét, az a sötétségben van, és a sötétségben jár, és nem tudja, hova megy, mert a sötétség megvakította a szemét." (1Jn.2.10.11)
Hálát adok a Fórum Olvasóiért, különösen Erika néniért és Emi nagyiért, hogy a világ sötétsége nem tudja legyőzni a bennetek levő világosságot és nem vakította meg a szemeiteket. Hálát adok az Ajándékért, amit kaphattam Tőletek. Áldott Adventet kívánok Mindannyiótoknak a Fórum stábja nevében!

Tags: 
Értékeld a cikket: 
No votes yet