Hogy mit jelent a címe ennek a könyvnek, s miért is íródott?

Szabó BarnabásA könyv, amelyet a kezedben tartasz, több szempontból is megtévesztő lehet a számodra. Egyrészt, nem a szokásos keresztény kegyes szóhasználatban íródott, hanem olykor meglepődsz majd a stílusán ugyanis néhol inkább természetes, mint modoros. Oka van ennek is, mivel őszintén és természetesen akartam írni, minden képmutatástól és üres, felszínes kegyeskedéstől mentesen. A másik dolog, ami ne tévesszen meg, a könyv terjedelme. Sokkal súlyosabb kérdésekről szól, mint azt a vastagsága alapján gondolod. Nagyjából a keresztény élet alapjairól és azokról a dolgokról, amelyekről nem beszélünk, mert nem szoktunk beszélni, mert nem illik beszélni, mert „jobb a békesség” ürügyén inkább nem boncolgatunk, hiszen még a végén nem tartanak majd hívőnek, vagy eléggé hívőnek.

Ez a könyv mindazoknak szól, akik a keresztény lelki fejlődésükben megakadtak, kiakadtak, megakasztották őket, padlóra kerültek. Nem gyógyító könyv, tehát nincs semmilyen különleges gyógyító ereje és valószínű, hogy nem következik be semmilyen csoda az elolvasása közben. Ám talán magadra ismersz, s talán segít egy egészséges istenkép kialakításában. Nem azért, mert ezt én fogom megadni neked, én csak egy ugyanolyan ember vagyok, mint te. Hanem azért, mert rámutat olyan jelenségekre amelyek az istenképünk torzulását eredményezhetik, ezeket segít nyakon csípni az életedben és te magad fogod tudni ezt megtenni remélhetőleg.

Az a szándékom, hogy elgondolkodtassalak, hogy olvasva a könyvet eszmélj rá dolgokra és akarj megváltoztatni dolgokat, merj megváltoztatni dolgokat az életedben. Az a szándékom, hogy néhol tükröt tartsak keresztény beidegződések, szokások, stílusok elé és persze teeléd is, aki olvasod, hogy eldöntsd, mit tettél eddig, s hogyan cselekszel ezután, az „Ámen” után. Mert sok múlik ezen. A keresztény élet hitelessége, bizonyságtételének ereje, nagyjából az a küldetés, amire Jézus elhívott mindannyiunkat.

Mi mindennel foglalkozik ez a könyv? Azokkal a beidegződésekkel amelyek részét képezik a legtöbb keresztény életének. Legyenek ezek viselkedés vagy szóhasználat beidegződései. Hamis elvárások amelyeket emberek emberek felé támasztanak, gyakran Istenre és a Bibliára hivatkozva. Olyan sérülésekről amelyek ennek következtében tönkreteszik a keresztény ember életét, melyeket testvér a testvérnek okoz, s arról, hogyan tudod felismerni ezeket a sérüléseket az életedben, hogyan tudsz ezek ellen harcolni, mi az az egyszerű út, hogy az életed felszabaduljon a keresztény kényszeresség terhe alól és valódi szabadságban, valódi felszabadultságban, önmagadat vállalva kerülhess kapcsolatba Istennel.

Important!Megrendelés

Ha szeretnéd elolvasni ezt a könyvet, semmi akadálya. Küldj egy emailt az alábbi linkre kattintva és elküldöm Számodra a könyv kiadás előtti online verzióját. A megrendeléssel a könyv papír alapú kiadását támogatod, tehát onnantól közös szolgálatunk lesz minél többekhez eljuttatni ezt a könyvet.

Pressemelding Küldj egy e-mailt, akár megrendeléssel, akár kérdéssel a könyvről

 A könyv elérhető ebook verzióban is, Az e-könyvek formátuma mobi(prc) vagy epub . Megrendelhetőek a fenti elérhetőségen.