Regisztrációs feltételek

Fórumhasználati Szabályok

A Fórumhasználati Szabályokat minden fórumozó szíves tudomására hozzuk, hogy egyetértésével elfogadjon egy mások számára is elfogadott rendet és így lehetőséget adjunk az egymást építő, személyeskedésektől mentes társalgásra.
Ennek egyik alapvető eleme a BEMUTATKOZÁS.
Regisztráció után könnyen megtalálod azt a topicodat, ahova első, bemutatkozó hozzászólásodat írd. Mivel első bemutatkozásként a legfontosabb dolgokat szokták elmondani magukról az emberek, nyilván számodra is eleve adott az, hogy ki vagy, mivel foglalkozol, hogy kerültél ide, mi érdekel, hol élsz, milyen közösségnek vagy a tagja, mi a kedvenc időtöltésed, érdeklődési köröd, stb. Tehát nem kell sokat gondolkodnod, mit írj, vagy sokáig várnod sem, tedd meg mielőbb. Általános illemszabály, hogy ha bemegyünk egy közösségbe ahol nem ismernek: bemutatkozunk.

Felekezetköziség
Az Ébredés Portál felekezetközi keresztény portál, ezt tartjuk érvényben a Fórumon belül is. Ez azt jelenti, hogy minden keresztény felekezet tagjait szívesen látjuk, az Ébredés Portál nem foglal állást egyetlen felekezet mellett vagy ellen sem. A fórumban moderálásra kerül minden olyan megjegyzés, amely valamely felekezetet sért, vagy valamely felekezetet egy másik rovására, elmarasztalásával a másik fölé kíván helyezni.
Figyelem! Aki szavaival másik fórumozóra vagy annak felekezetére nézve sértő vagy bántóan gúnyos, megalázó megjegyzést tesz, egy figyelmeztetés után a következő esetben azonnal törlésre kerül a Fórumról.

Felekezetfüggetlenség
Igen, az Ébredés Portál egyetlen felekezet mellett sem kötelezi el magát, természetesen ez nem azt jelenti, hogy tagjai nem tartoznak felekezetekhez.
Személyesen felekezeteink tagjai vagyunk, azonban a Portál közösségében nem a felekezetek vannak egymással közösségben, hanem különböző felekezetű emberek, akik így Jézus Krisztusban élhetik meg a közösségüket.
Így az itt kialakult közösség nem valamiféle ökumenikus társaság, hanem közösség a Jézus Krisztusban. Ez a felekezetköziség tehát kizárólag azokra a felekezetekre vonatkozik, amelyek Jézus Krisztust Isten Fiának, Megváltónak, feltámadt Úrnak tartják, magukat keresztyénnek, azaz Krisztushoz tartozónak vallják .


E-mail címek, weboldalak megjelenítése
E-mail címeket, Web-hivatkozásokat (linkeket) a Fórumon szövegben a moderátorral való előzetes egyeztetés után lehet megjeleníteni .
Ez azért indokolt, mert számos igei tanítású felekezet mellett -sajnos- több magát kereszténynek valló de nem igei alapon álló közösség is létezik, amelyek tanításait igyekszünk kiszűrni a Portálról, azzal, hogy nem adunk teret ezeknek a webcímeknek a megjelenésére a Fórumban.
Természetesen a moderátorral történő egyeztetés (személyes üzenetben: Barnabas-nak, vagy e-mailen az info[kukac]ebredes[pont]hu címre) nem minden esetben utasítja el a cím megjelenését, hiszen örömmel népszerűsítünk minden keresztény, igei alapon álló internetes oldalt!
A Fórumban lehetőség van akár egyeztetés nélkül Youtube vagy más tube-rendszerű link megjelenítésére, ha az nem hordoz reklámnak minősülő információt. Szintén lehetőség van megjeleníteni olyan linket, amely nem keresztény tartalmú de nem minősül reklámnak, nem keresztényellenes tanítást hirdet (pl. időjárásjelentés, életmóddal, családdal foglalkozó nem keresztény honlap, stb.)
A reklámozásról:
Reklámozásnak minősül, ha egy felhasználó saját oldalát, honlapját, termékét megjeleníti akár internetes hivatkozással, akár képen, multimédiás módszerrel (Akár mozgóképen valamely link, hivatkozás megjelenik, elhangzik). Reklámozásra az Ébredés Portál kínál felületet, lehetőséget, de ez ügyben az "Üzenet a Szerkesztőnek" menüponton keresztül érdeklődjön!

FIGYELEM !

A fórumból azonnali, figyelmeztetés nélküli kizárás jár azért, ha a felhasználó egy közösséget, csoportot, népet kollektíven, vallási, faji, világnézeti különbözőségük miatt gyalázó megjegyzéssel illet, szidalmaz, illetve ha bármely másik felhasználót ilyen megközelítésből elmarasztal, megítél.
A fórumból azonnali, figyelmeztetés nélküli kizárás jár a fenti mellett (vagy azon belül) különösen a magyarságot illetve a zsídókat érintő negatív diszkriminációért, illetve ennek ellenpólusa: a zsídósággal szimpatizálók részéről mások neonácinak, fasisztának, nyilasnak és egyéb jellegzetesen zsídóellenes szervezethez, világnézethez tartozókénti becsmérlése.
A honlap KERESZTÉNY honlap, nem messiáshívő zsídó honlap, ezért kérem a fórumozókat, hogy a kereszténység és ne a zsídóság körül folyjanak a beszélgetések, elkerülendő így a szélsőséges megnyilvánulásokat.
Minden olyan vallást, amely nem vallja, hogy Jézus Krisztus Úr Isten Fia Megváltó - nem a keresztény valláshoz tartozónak tekintünk, hanem idegen vallásnak, amelyek tanításait nem népszerűsíti a Fórum.

Fontos tudnod:
Ez egy olyan fórum, ahol nem kell szuper-kereszténynek lenned. Nem kell a "jó" oldaladat mutatnod csupán. felvállalhatsz mindent, lényeg, hogy őszintén tedd. Beszélgetünk világi témákról is, hiszen ebben a világban élünk. Nyiltan és őszintén beszélünk a hibáinkról, bűneinkről, gyengeségeinkről vagy kudarcainkról. A Krisztus követéshez ez is hozzá tartozik, ahogy a természetesség, egyenesség, jellemesség.  

Három lehetőséget ajánlok még a figyelmedbe a Fórumon:
Letöltő központunkat 50 hozzászólás után láthatod, több száz filmmel, könyvvel, többek között 120 keresztény film várja, hogy online nézd meg, vagy töltsd le. A hozzászólásszám meghatározását azért választottuk a letöltéseknél, hogy elkerüljünk, hogy valaki csak a letöltések miatt regisztráljon. Remélhetőleg 50. hozzászólásod után más sok kedves testvérrel, baráttal is megismerkedsz majd, akikkel megérzed: jó a közösségbe tartozás.
Intim női topicunk is van - ahol kizárólag csak nők vehetnek részt, csak ők látják az ottani témákat, beszélgetéseket, tehát lehetőség van olyan kérdések megbeszélésére is, amely a természetes szemérmesség miatt férfiakra nem tartoznak.
Kulisszák mögött - A lelipásztor Blogja  - ebbe a témakörben pedig egy olyan nézőpontból láthatod az Egyházat, ahogy gyülekezeti tagok általában nem szokták: a lelkipásztor oldaláról. Bepillanthatsz egy lelkészcsalád mindennapjaiba, online szolgálati naplót olvashatsz, rálátásod lesz arra, hogy mit hogyan élnek meg a pásztorok, s talán ez segítség lehet a saját pásztoroddal való jobb kapcsolat kialakítására vagy a felé való szolgálatra, netán segítésére. Ezeket a megkülönböztetett topicokat csak bizonyos csoport látogathatja, ide vagy megkeresés útján meghívást kapsz, vagy a Profilodban majd kérheted a hozzáférést.

Minden itt nem szabályozott kérdésben szíves segítségetekre leszek, ha megkerestek akár e-mailen, akár a fórumon

Szeretettel és tisztelettel:
Az adminisztrátor: Barnabás
És még egy fontos: a szerzői jogi, copyright információk:


ebredes.hu Copyright info: P.Szabó Barnabás - 2002-2011

Felhasználási feltételek

Az Ébredés Portál és annak minden része, beleértve a Fórumot is, jogvédelem alatt áll, a szerkesztő előzetes engedélye nélkül a weboldal bármely részének felhasználása az oldal szerkesztője által meghatározott összegű jogdíj megfizetésébe kerül.
Az Ébredés Portál megállapodást kötött a szerzőkkel, akik kizárólag az Ébredés Portál számára lehetővé teszik szellemi termékük az Ébredés Portálon regisztrált usernevükön való publikálását. A Portálon használt usernév nem „művésznév”, tehát más publikálási helyeken nem azonosítható a szerzővel, a szerzők ezt kizárólag az Ébredés Portál számára vették fel, regisztrálták.
Az úgynevezett szabad felhasználásra vonatkozó esetekben azonban „A szerzőt megilleti a jog, hogy művén és a művére vonatkozó közleményen - a közlemény terjedelmétől és jellegétől függően - szerzőként feltüntessék. A szerzőt (tehát nem usernevét!) a mű részletének átvétele, idézése vagy ismertetése esetén is meg kell jelölni.” (Szjt 12. § (1) bek. ) A szerző pontos neve a szabad felhasználás eseteire is az Ébredés Portál szerkesztőjétől kérhető el.

Az oldal, illetve annak bármely részlete felhasználásakor, az azt felhasználó egyidejűleg elismeri, tudomásul veszi és automatikusan elfogadja a fenti felhasználási feltételeket, és kötelezi magát az oldal szerkesztője által meghatározott felhasználási díj megfizetésére, szabad felhasználás esetén pedig kötelezi magát, hogy a Szerzői Jogi Törvény értelmében az idézetekhez a szerző valódi nevét tünteti fel, melyet az Ébredés Portál szerkesztőjétől kap meg egyeztetés után.
Reklamációnak vagy utólagos engedélykérésnek nincs módja, ehhez az oldal szerkesztője nem járul hozzá.
Az oldal tartalmát vagy bármely részletét kizárólag előre történő engedélyezés után lehet nyomtatni, reprodukálni, bármely más módon felhasználni.